Terug naar projecten overzicht

Residentie Colette Leopoldsburg

D1718
Expertises Architectuur Sector Residentieel Ligging Leopoldsburg Einde werken / Ingebruikname

Residentie Colette is een woonproject met 38 energiezuinige appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers, een privéterras, een ruime ondergrondse parkeergarage en een binnentuin met een wadi.

De lichte gevelsteen, het antraciet buitenschrijnwerk en de architectonische betonnen gevelplinten die de banden rondom het gebouw vormen, zorgen voor een frisse, hedendaagse ‘look’. Dankzij de strakke architectuur gaat de stijlvolle constructie naadloos over in de omgeving.

In de gemeenschappelijke, groene binnentuin zal maximaal worden ingezet op de infiltratie van regenwater in de grond. De looppaden in de tuin worden, waar mogelijk, aangelegd met waterdoorlatende materialen. Daarnaast zullen alle appartementen gegarandeerd een maximaal E-peil van E30 hebben en aan alle EPB-eisen voldoen. Door gebruik te maken van warmtepompen verbruiken de nieuwbouwappartementen weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water en krijgen ze het label van BEN-woningen.

De werken starten in het voorjaar van 2024. De oplevering staat gepland voor eind 2026.

Visualisaties: Blackquid

Custom Build koos al eerder voor dbv architecten voor het ontwerp van een woonproject in Leopoldsburg: Residentie Henriëtte.