Samen realiseren

Eigenzinnig, maar altijd constructief en integer

Voor ons draait architectuur om ervaring in de brede zin. Noem het gerust emotie.
Welk gevoel straalt een gebouw uit? Welke beleving overvalt je bij het binnenstappen?
Herkenbaarheid, eigenheid en gebruiksgemak zijn hierin onlosmakelijk verbonden. Maar ook: het gebouw optimaal kunnen benutten, er graag vertoeven, genieten van comfort en sfeer. 

Daarom begint dbv architecten met luisteren. Om tot de kern van de vraag te komen, de essentie.
Architectuur is het vermogen om van daaruit een verhaal te vertellen. Met locatie, historiek, materialen en gebruikers als sprekende personages in uitgekiende verhaallijnen. 
Onze overkoepelende aanpak steunt op drie peilers:

Aula SJC Aarschot

Pragmatische creativiteit

Onze visie op architectuur koppelen we op een doelgerichte, maar creatieve manier aan de ambitie, wensen en behoefte van de klant. Een contradictio in terminis? Toch niet. Net uit dat samenspel, uit dat boeiende spanningsveld, worden ontwerpen geboren die de identiteit, waarden en cultuur van een organisatie weerspiegelen.

Betekenis ontleent zich aan inhoud en overtuiging. dbv architecten gelooft in vooruitgang, maar niet om de schone schijn. Een innovatie integreren is makkelijk. Bewezen en zinvolle innovatie gericht inzetten, dat is innoverend zijn. Zo voegen we waarde toe aan diensten, producten en ruimten.

img-i

Constructieve eigenzinnigheid

Architectuur verbindt. Het is een kunst die tot ontroering in staat is. Die mensen bij elkaar brengt. Zo willen we ook aan onze klantrelaties bouwen. Wij nemen verantwoordelijkheid, zijn aanspreekbaar en flexibel. Een opdracht willen we doorgronden, in de breedte en de diepte. Om die vervolgens op een eigenzinnige, ingetogen manier te laten rijpen tot een doordacht ontwerp.

We willen voor elke partner in het proces van toegevoegde waarde zijn. We zijn kritisch als het nodig is, maar altijd constructief om de gezamenlijke visie te realiseren. Geen ontwerp vóór, maar juist mét. We dringen nooit op, we nodigen altijd uit.

CC Maasmechelen

Verrassende vanzelfsprekendheid

Onze ontwerpen ontspruiten uit passie voor het vak. We zoeken constant naar de juiste balans tussen identiteit, functionaliteit en vorm. Duurzaamheid vertaalt zich bij ons in gebouwen die lang meegaan. Gebouwen die de taal van hun omgeving spreken, en tegelijk verrassen met een subtiele eigenheid. Dat manifesteert zich in de detaillering, de materiaalkeuze, de brug tussen binnen en buiten, het weloverwogen gebruik van de ruimte.

denis delhaise
luc Baert
stefaan vanheeswyck
bertie de gauquier
yves vandormael
wesley bandenberk

Onze mensen

Mensen met liefde voor het vak.
Contacteer één van onze experten, zij helpen u graag verder. 

Samen uw visie realiseren?

Goesting is de drive, passie het fundament. Maak kennis met ons team van experts.

011 22 90 74
info@dbv-architecten.be