Terug naar projecten overzicht

Sporthal Sint-Jozefscollege Aarschot

SCJA Aarschot
Expertises Architectuur Sector Cultuur en sport Onderwijs Ligging Aarschot Bruto oppervlakte detail 3.840 m2 Einde werken / Ingebruikname

In een groene omgeving werd een nieuwe sportinfrastructuur gerealiseerd voor het Sint-Jozefscollege in Aarschot. Een sporthal van 1400 m2 met 6 grote en 2 kleine kleedruimten en een polyvalent sportlokaal vormen de basis van het gebouw. Een refter voor ca. 200 leerlingen met zicht in de sporthal bevindt zich aan de zijgevel. In de toekomst zal aan de refter een ruim buitenterras worden aangelegd. 

De sporthal zal in hoofdzaak gebruikt worden door de school zelf, maar na de schooluren wordt hij ook opengesteld worden voor sportverenigingen. 

In hetzelfde complex bevinden zich, op de verdieping, enkele klaslokalen, een secretariaat en een directieruimte voor het volwassenenonderwijs (zowel dag- als avondonderwijs). Een vide verbindt deze afdeling ruimtelijk met de inkomzone van het gebouw. 

De sporthal werd gebouwd volgens de DBFM-formule. Dat betekent dat DBFM Scholen van Morgen nv instaat voor het ontwerp (Design), de bouw (Build), de financiering (Finance) en het 30-jarig onderhoud van de schoolgebouwen (Maintain). Tijdens deze periode van 30 jaar betaalt het schoolbestuur jaarlijks een beschikbaarheidsvergoeding. Na afloop wordt het gebouw zonder bijkomende kosten overgedragen aan het schoolbestuur. Bij het kiezen van de materialen werd dan ook zoveel mogelijk rekening gehouden met de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid.