Terug naar projecten overzicht

Stedelijk Administratief Centrum Beringen

D1524_Stadhuis Beringen
Expertises Interieur Sector Kantoren Ligging Beringen Bruto oppervlakte detail 4828 m2 Einde werken / Ingebruikname

Omwille van onze expertise inzake “Het Nieuwe Werken”, heeft de Stad Beringen dbv architecten aangesteld om haar nieuwe Stedelijk Administratief Centrum (SAC) volledig in te richten.

Het gebouw is het nieuwe gezicht geworden van de lokale overheid naar haar burgers toe, en heeft dus een bijzonder representatief karakter. Naast de publieke functies van onthaal en contactbalies op het gelijkvloers en de raadzaal op de bovenste verdieping, bevat het SAC 3 verdiepingen die voorbehouden worden voor de kantoorfuncties van de medewerkers.

Door binnen het ontwerp verschillende manieren van werken aan te bieden krijgt de werknemer de kans om, afhankelijk van zijn mood en feeling, zijn dag creatief en inspirerend in te vullen en zo productief te werken.

Bij het betreden van de verdieping kom je dadelijk in het hart van de werkomgeving waar de werknemers elkaar ontmoeten aan de koffie voor een praatje, het kopiëren, het opbergen van persoonlijke spullen. Men komt binnen in een gemoedelijke huiselijke sfeer, zodat werken een beetje thuiskomen is.

Aan de inkom / ontspanningszone vormt een branding wall een beeld van de werksfeer en een verduidelijking van op welke verdieping men zich bevindt.

Vanuit dit hart verdelen de werknemers zich in groepen van 4 tot 12 personen naar de landschapskantoren rondom de centrale kern. In totaal zijn er 68 werkplekken en 4 individuele open werkhubs. Deze werkplekken worden elektrisch zit-staand voorzien zodat de gebruiker gedurende zijn werkdag verschillende houdingen kan aannemen. Ze zijn snel aanpasbaar wat flexwerken positief beïnvloed. Alle werkplekken zijn gelokaliseerd aan de buitenramen: dit verzekert een goede lichtinval en voldoende contact met de buitenwereld tijdens het werken.

In de buurt van elke werkzone werden communicatie- en focusruimten voorzien waar de werknemers zich in kunnen terugtrekken om voor een bepaalde duur te werken, een face-to-face of stand-up meeting te houden, een telefoongesprek te voeren, een brainstormsessie te doen, etc. Deze zijn niet te reserveren en kunnen vrij gebruikt worden. In totaal zijn er 12 dergelijke uitwijkplekken. Ze zijn te bereiken zonder de andere werkplekken te doorkruisen. De lokalen hebben een warme huiselijke sfeer en bieden verschillende manieren van zitten aan zodat iedereen zijn eigen ergonomisch comfort kan kiezen.

De vroegere kapel van het college werd verbouwd tot trouw- en raadszaal.