Terug naar nieuws overzicht

Vliegtuigloods DronePort genomineerd voor Staalbouwwedstrijd 2020

Ons ontwerp voor de vliegtuighangar van Droneport werd genomineerd voor de Staalbouwwedstrijd 2020!

Het project bevindt zich in Sint-Truiden, op de voormalige site van het militaire vliegveld Brustem. Hier gaan de bemande luchtvaart en de snelgroeiende drone-industrie elkaar ontmoeten.  Het poortgebouw is een incubator voor startende bedrijven en onderzoeksinitiatieven. De hangar, gelegen achter het poortgebouw is de vaste stek voor de lokale vliegclub LRA (Limburg Regional Airport). Het is een stelplaats voor bemande en grotere onbemande vliegtuigen.

Het poortgebouw en de nieuwe vliegtuighangar symboliseren de toekomst van de nog jonge drone-industrie. Vaak wordt zo’n hangar vormgegeven als een rechte doos. dbv architecten concipieerde echter een elegant glooiende constructie, een duidelijke knipoog naar de luchtvaart. 

Gevel en dak vormen één geheel door de uniforme materialisatie in metalen sandwichpanelen.  Afwisselend witte, grijze en polycarbonaat dakpanelen versterken de golvende lijn van het gebouw. 

Een vakjury zal in januari 2021 de laureaten aanduiden. Fingers crossed dus!

We maken trouwens ook kans op de publieksprijs, en daar kan u ons mee helpen! Zoek je nog een goed voornemen? Stem dan op project #54 via deze link.

 

Meer nieuws