Terug naar nieuws overzicht

dbv architecten tekent plan uit voor de toekomst - persbericht

Met twee kersverse junior vennoten en een gloednieuwe brand story, logo en website zet
dbv architecten uit Hasselt de missie voor de toekomst op scherp. Op zijn 27verjaardag is dbv uitgegroeid tot een vaste waarde onder de middelgrote architectenbureaus. Met de volgende generatie vennoten aan boord, wil dbv verder zijn stempel drukken als architectenbureau met een eigen identiteit en merkverhaal.

Robin Jame en Wesley Vandenberk mogen zich vanaf nu junior vennoot noemen bij
dbv architecten, het Hasseltse architectenbureau dat al spraakmakende projecten ontwierp zoals DronePort in Sint-Truiden, de make-over van het cultureel centrum in Maasmechelen CCMM of de Veiligheidssite Campus H in Hasselt. Het architectenbureau heeft een brede expertise in projectbouw, van business-, kantoor- en appartementsgebouwen, tot industrie, scholen, zorg- en sportcentra.

Yves Vandormael, architect en vennoot sinds 2011: “We zijn een stabiel bureau, organisch gegroeid met recurrente klanten. Die continuïteit willen we naar de toekomst doortrekken. Maar de bouwwereld evolueert razendsnel. Het is dus logisch dat we de jongere generatie betrekken bij onze strategie en koers voor de toekomst. Robin en Wesley zijn al een aantal jaren medewerkers bij ons, ze kennen het reilen en zeilen van onze organisatie. Tegelijk zorgen zij voor frisse ideeën in de bestuurskamer. Gecombineerd met onze ervaring, gaan we nog beter kunnen inspelen op vragen rond masterplanning en projectadvies."

robin en Wesley

Wesley Vandenberk: “Ik ben mijn loopbaan begonnen bij dbv architecten, en om na acht jaar de stap naar het vennootschap te zetten vind ik niet alleen een hele eer, het voelt gewoon aan als de juiste keuze. Alles is hier aanwezig om met dbv architecten een hele sterke speler te blijven: gedreven medewerkers, expertise, visie en niet te vergeten een geweldige teamgeest die alles samenhoudt”.

Robin Jame: “Op mijn 32 vennoot worden in een architectenbureau als dbv is een droom die uitkomt. Als architect vind je hier de perfecte omgeving om je in zowat alle domeinen van de architectuur te bekwamen, dankzij onze brede klantenkring en disciplines. We gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Ik kijk uit naar de toekomst, waarin we onze klanten nog meer gaan inspireren.”

Merkidentiteit

“Tegelijk willen we ook scherper stellen waar wij voor staan”, zegt Yves Vandormael. “Als architect mag je vandaag gerust wat meer vertellen over je verhaal, je visie op architectuur en je eigen identiteit. Tenslotte zijn gebouwen geen lege dozen, het zijn plaatsen die mensen verbinden, die kunnen inspireren en iets uitstralen, een meerwaarde bieden voor de gebruikers en omgeving. Hoe wij dat als bureau willen realiseren, hebben we gevat in een brand story waarin we onze kernwaarden definiëren. Want we zijn niet alleen een sterk bureau, we zijn een sterk merk. Ervaring én innovatie, pragmatisch én creatief, eigenzinnig én samenwerkingsgericht. Zo willen wij onze identiteit nog meer in de kijker zetten, en die via toonaangevende of innovatieve projecten voor zich laten spreken.” 

 

Over dbv architecten

Architectenbureau Delhaise Baert Vanheeswyck ontstond in 1993, toen architecten Denis Delhaise, Luc Baert en Stefaan Vanheeswyck het bureau van Luc Delhaise overnamen. In 2002 trad Bertie De Gauquier toe als vierde vennoot en werkt het bureau onder zijn huidige structuur en naam dbv architecten. In 2004 werd verhuisd naar het zelf ontworpen kantoorgebouw aan de Prins Bisschopssingel in Hasselt. Eind 2011 werd Yves Vandormael de vijfde vennoot.

Meer nieuws