verbouwing/nieuwbouw van een handelsruimte en
2 appartementen, 
inrichten van een fietsenwinkel

In het centum Halen krijgt VDR BIKES een nieuwe winkel met een herkenbaar gezicht.

Het nieuwbouwvolume, als uitbreiding op de bestaande handelsruimte, vervolledigt de gesloten gevellijn van de Fonteinstraat. Het hoofdvolume, bekleed met rood-oranje leien, werd teruggetrokken t.o.v. de aangrenzende gevellijnen. Aangevuld met verticale houten gevelbalken wordt een herkenbare nieuwe inkom voor de VDR BIKES gecreëerd.

De uitbouw aan de achterzijde op de gelijkvloerse verdieping werd bekleed met zwarte kunstharsbeplating. De herkenbare verticale gevelbalkjes worden hier ook doorgetrokken en geven ook de achterzijde de eigen identiteit.

Door de grote ramen en een centrale patio wordt veel licht binnen in de winkel getrokken. De houten gevelbalken aan de achterzijde zorgen toch voor de nodige privacy voor de klanten en de omgeving.

Boven de handelsruimte zijn twee eigentijds ingerichte doorzonappartementen voorzien. De appartementen beschikken over een terras aan zowel voor als achterzijde.

VDR Bikes
VDR Bikes
VDR Bikes
VDR Bikes
VDR Bikes
VDR Bikes

 

Inrichting VDR BIKES

De fietsenwinkel is opgevat als één grote open ruimte waar door het plaatsen van plateaus, waarop fietsen tentoongesteld worden, een looppad doorheen de ruimte wordt gecreëerd.

Bij de inrichting van de fietsenwinkel is in materialisatie een onderscheid gemaakt tussen het te verbouwen gedeelte en het nieuwbouw gedeelte.
De vormentaal van de verschillende elementen zorgt voor de eenheid in de inrichting.

Voor de materialisatie is gekozen voor beton, HPL in lichtgrijs en zwart en multiplex.
Het industriële karakter van de inrichting krijgt door het toepassen van het houten accent een warme toets.

 

interieurfoto's: © Luyten Interiolizers