Terug naar projecten overzicht

Hoofdkwartier en distributiecentrum RIDGID Sint-Truiden

d1188_ridgid
Expertises Architectuur Interieur Sector Industrie en research Ligging Sint-Truiden Bruto oppervlakte detail 8500 m2 Einde werken / Ingebruikname

Amerikaans gereedschappenproducent RIDGID koos er in 2014 voor om haar hoofdkwartier en distributiecentrum voor de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) van Herentals te verhuizen naar Sint-Truiden. De drijfveer voor deze keuze was de strategische ligging van Limburg en de beschikbaarheid van industriezone Schurhovenveld.

dbv-architecten, dat in dezelfde industriezone ook vorm gaf aan de site van Punch Powertrain, werd aangesteld als ontwerper.
 

Het gebouwencomplex, met een uitzonderlijk laag energiepeil, bestaat uit het hoofdgebouw van 2.500 m² en een distributiecentrum van 6.000 m² voor in totaal een 60-tal medewerkers. Concreet gaat het over het managementteam, de logistiek, de ondersteunende diensten zoals marketing, sales, klantendienst, finance en IT, alsook een product training centrum van 250 m² en een service- en reparatiedienst.

De nieuwe RIDGID-vestiging heeft een energiepeil dat ruim lager ligt dan E60-norm. In vergelijking met het vroegere kantorencomplex van RIDGID verbruikt dit gebouw 50% minder energie.

LRM financierde de bouwwerken (een investering van 7,5 miljoen euro) via een systeem van onroerende leasing.